News

В Києві стартувала кампанія громадського ресторану Urban Space 500

15.03.2017

15 березня в Києві оголосили про старт кампанії громадського ресторану Urban Space 500 – соціального підприємства, співвласниками якого стануть 500 соціальних інвесторів, які безповоротно вкладуть у проект по 1.000 доларів.

Заклад буде відкрито у 2018 році в Києві. 80% згенерованого прибутку ресторану спрямовуватиметься на громадські некомерційні проекти для Києва. Urban Space 500 буде доступним за своїми цінами та для людей з обмеженою мобільністю, дружнім для різноманітних освітніх і культурних заходів та демократичним для різних стилів використання - від обіду до робочих зустрічей чи самотніх посиденьок з книжкою. 

Окрім ресторану та майданчика для подій, Urban Space 500 матиме радіостудію Urban Space Radio, яке фахово розповідатиме про урбаністичні та суспільні проекти. Urban Space 500 стане першим простором, відкритим за прототипом та соціальною франшизою від вже успішного  Urban Space 100 в Івано-Франківську.

Модель закладу поєднуватиме соціальну складову проекту від ГО «Інша Освіта» у співпраці з платформою «Тепле Місто» та ресторанний менеджмент від «DRUZI Cafe & Bar».

 Юрій Филюк, керівник платформи «Тепле Місто»: «Одна з базових цінностей платформи «Тепле Місто» – відкритість. Ми завжди ділимося своїм досвідом, якщо він може бути комусь корисним. Urban Space 100 виявився крутою соціальною інновацією з гарними ефектами для міста. Ми отримали понад 200 заявок на відкриття подібних просторів в інших містах. Тому ми і розробили соціальну франшизу для проекту, яка передбачає передачу досвіду громадським платформам в інших містах, де вони за нашою моделлю намагатимуться об'єднати потрібну кількість соціальних інвесторів, підбиратимуть локальну управлінську ресторанну компанію, запускатимуть простір з подальшим його адмініструванням».

Святослав Попов, координатор проекту Urban Space 500, ГО «Інша Освіта»: «”Інша Освіта” бачить свою місію у створенні освітнього простору та нових освітніх можливостей для Києва через їх підтримку в Urban Space 500. Цей проект стане прикладом простору, де можна вчитися і працювати, зустрічатися із друзями та розвиватися. Це є ідейним продовженням нашої пристрасті до інновативних моделей на перетині різних секторів суспільства заради його сталого розвитку».


 Світлана Мусій, управлінська компанія «Druzi»: «Наша компанія цілковито підтримує філософію сталого розвитку. Ми віримо в те, що об’єднавши зусилля, ми здатні запустити реальні зміни в нашому суспільстві. Для нас участь у цьому проекті - можливість зробити реальний, довгостроковий внесок у хорошу справу та реалізувати наш потенціал в рамках соціально відповідального бізнесу. Після 5 років успішної діяльності на ресторанному ринку нам є чим поділитись».
 
Яна Ібрагімова, співзасновниця Urban Space 500: «В моем понимании, Urban Space как идеология - это часть ментальной реформы Украины. От патернализма к пассионарности, где мы сами ответственны за то, что думаем, делаем и как живем. От ожиданий к действиям. От привилегий к ответственности. Эта социальная инновация собранная в простой, понятный и эффективный механизм взаимодействия, - то, что должно стать частью культурного, социального и предпринимательского прогресса страны».

Охочих стати співзасновниками Urban Space 500 запрошують зголошуватися на електронну скриньку urbanspace500@gmail.com.

Ознайомитися з інформацією про проект, ви можете перейшовши за посиланням на Urban Space 500 у розділі "Франшиза".

Фото: Olga Zarko