News

Футбол, баскетбол та інші: 6 безкоштовних дитячих спортивних секцій у Франківську

28.08.2019

Чому спорт — це не обов’язково дуже дороге задоволення? Куди звертатись, якщо ваші діти / брат чи сестра / племінники чи похресники мріють стати гімнастом або футболісткою? «Куфер» радить звернути увагу на міські спортивні секції і пояснює, при чому тут баскетболісти.

Перед кожним новим навчальним роком батьки міркують над тим, до якого гуртка чи секції віддати дітей. Для багатьох проблемою стає питання грошей — адже будь-яка неформальна освіта недешева, і спорт не є винятком. Утім, на думку активістки Лесі Качурової, це радше справа проінформованості:

«Звісно, хотілось би мати більше активностей для дітей, цікавіших. Є проблема в тому, що багато гуртків і секцій — платні. Але є й безкоштовні. І мені здається, люди просто не проінформовані і не знають, що в нас є баскетбольні чи футбольні гуртки».

Леся Качурова очолює ГО «Громадська ініціатива Галичини». На початку цього року вони, спільно з Федерацією баскетболу Івано-Франківська та за підтримки грантової програми Urban Space 100, відновили шкільну баскетбольну лігу «Помаранчевий м’яч». І окрім ігор, в яких взяло участь 20 команд, активісти вирішили освіжити знання школярів (та їхніх батьків) щодо міських спортивних секцій. Для цього у школах міста влаштувати спеціальну інформаційну кампанію.

«Мені здається, треба більше пояснювати про переваги заняття спортом. Дітей треба відтягувати від гаджетів. У Франківську є багато технічних чи комп’ютерних гуртків — і це потрібно, але діти ведуть сидячий спосіб життя. І якби дитина кілька разів на тиждень ходила займатись спортом, то була б набагато здоровішою».

Зазначимо, що на більшість гуртків набір відбувається якраз на початку осені.1. Дитячо-юнацька спортивна школа №2

Тут діють наступні секції: баскетбол, волейбол, настільний теніс, регбі та плавання. Займатись можуть діти віком від 3 років.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном: (0342) 786 711

Час занять у всіх секціях: з 15:00 по 21:00

вул. Івана Павла ІІ, 24

Facebook

Продовження у статті від онлайн видання Куфер.