News

Cтарт літнього ґрантового сезону [15 червня - 15 липня 2021]

15.06.2021

Якщо ти перейшов/-ла за QR-кодом або просто зайшов/-ла до нас на сайт, то тебе точно цікавить що ж таке ґрант і як його отримати. Вже 6 років ми працюємо й помітили, що в нашому місті є багато активних людей, які готові робити зміни, проте не знають про можливості фінансової підтримки.

“Що таке ґрант?” – гасло літнього ґрантового сезону від громадського ресторану Urban Space 100. Цього разу ми вирішили зосередити увагу на поясненні як самого поняття, так і можливостей, а також розповісти про деталі подачі на ґрант. В цьому сезоні будуть  дотепні меми та живі історії команд, які вже подавались та отримували ґранти від проєкту Urban Space 100.

Отже, ґрант – це фінансова підтримка, яку може отримати громадська організація чи ініціативна група на реалізацію власних соціальних проєктів. По закінченню проєкту подається звіт про використані кошти та отримані результати.

Найчастіше виділення ґрантів відбувається в ході реалізації ґрантової програми. Ґрантова програма — має на меті фінансувати проєкти ґрантозаявників, а самі ґранти розподіляються на конкурсній основі. 

Саме за такою схемою й працює Urban Space 100. Станом на сьогодні вже реалізовано 123 проєкти  на суму 3 233 956, 50 гривень, а це значить, що 123 команди вирішили почати робити зміни, переступили через страхи й хвилювання та колись вперше подалися на ґрант. Переглянути всі ці проєкти можна у нас на сайті – https://urbanspace.if.ua/uk/projects.

Термін подачі заявок 15 червня – 15 липня.

Ми з нетерпінням чекаємо нових аплікантів. А тим часом нагадаємо, що ґрантовий фонд Urban Space 100 формується з 80% чистого прибутку закладу, з якого вже впродовж 6-ти років щоквартально виділяються кошти на підтримку місцевих ініціатив. 

Податися зі своєю ідеєю просто. Ось порядок дій:

1. Ознайомся з умовами програми за посиланням;

2. Завантаж ґрантову заявку та заповни її;

3. Зніми коротке відео (до 1 хвилини) про свій проєкт;

4. Відправ заявку та відео одному зі співзасновників Urban Space 100 через e-mail або Facebook (перелік засновників є на головній сторінці);

5. У випадку, якщо не отримав відповіді від одного співзасновника, — надішли заявку та відео іншому співзасновнику.

Детальна відео-інструкція: Як подати заявку на ґрантову програму від громадського ресторану “Urban Space 100”.

Ми запрошуємо усіх охочих подавати проєкти на конкурс та робити свій внесок в розвиток міста. Слідкуйте за новинами на сторінці у facebook