News

Особливий, 8-ий день народження Urban Space 100!

28.12.2022

У такий непростий час Urban Space 100 відзначав свої 8 років протягом цілого тижня. Це відбувалося у спокійній атмосфері та без зайвої гучності. Єдиною нашою метою було зібрати якомога більшу суму на потреби ЗСУ, задля наближення нашої перемоги.

Urban Space 100 спільно з БО Благодійний фонд «7 загін» збирали кошти, щоб придбати дрон DJI MATRICE 30T для спецпідрозділу ССО «Омега».

Ми організували акцію «Кава на дрон», а також чотири події, в рамках яких спеціально запрошені спікери розповідали відвідувачам ресторану про мистецтво, історію та політику на подієвому майданчику Urban Space 100.

23 грудня відбулась онлайн-розмова з українською письменницею та інтелектуалкою Оксаною Забужко. В той період пані Оксана презентувала в Європі свою нову книжку «Найдовша подорож» – про витоки російсько-української війни. На онлайн-включенні їй вдалося поділитися зі слухачами своїми враженнями та спостереженнями щодо того, як змінилося сталення європейців до України. І, що важливо - надихнути всіх присутніх оптимістично дивитися на наше минуле та майбутнє.

 

25 грудня гості переглядали кінострічку «Виховання малюка» режисера Говарда Гоукса. Цей фільм вперше звучав українською мовою, і це вдалося реалізувати завдяки ґрантовій підтримці від Urban Space 100. Фільм перекладено в рамках проєкту «Більше українською».

                                                                                                   

26 грудня на лекції Олесі Драшкаби - художниці та громадської діячки, відвідувачі ресторану мали змогу познайомитися з історією та мистецтвом українського плаката. Опісля пройшов аукціон плакатів від проєкту Sunseed Art, а виручені кошти були направлені на купівлю дрона.

 

27 грудня на відкритій дискусії з Дмитром Тужанським - політичним аналітиком та директором Інституту Центральноєвропейської стратегії, поговорили про політику сусідніх західних країн, та подискутували на тему, що ж очікує Україну та Центральну Європу загалом після завершення російсько-української війни.

                                                                                                      

І, вже традиційно, у цей день співзасновники Urban Space 100 спробували себе у ролі офіціантів та помічників на кухні, чим зробили цей день ще святковішим. А вечір доповнила музика та спів від нашої чудової подієвої менеджерки.

     Як завжди, вхід всі на події був вільним, а відвідувачів заохочували доєднатися до збору на дрон. Кінцева сума, яку вдалося зібрати - 75 тис. грн.

До вашої уваги відео, яке допоможе вам поринути в атмосферу затишного святкування.

Коротко підсумовуючи ці 8 років: ми підтримали 145 громадських проєктів на суму понад 4 млн 200 тис гривень, а також координаційний центр підтримки військових Прикарпаття – Save Ukraine Now на 1 млн гривень.

Дякуємо всім, хто з нами, ви чудові!

Разом – до змін!