News

ПЕРЕМОЖЦІ ЗИМОВОГО ҐРАНТОВОГО СЕЗОНУ

30.01.2023

Urban Space 100 оголосив переможців зимового ґрантового сезону. З-поміж 13 проєктів, що подалися на конкурс, фінансування отримають 6 ініціатив на загальну суму 262 953 гривень. Переможців обрали співзасновники ресторану на 33-х Загальних Зборах, які відбулися 28 січня 2023 року.

Також 170 000 гривень учасники зборів вирішили передати координаційному центру Save Ukraine Now на підтримку батальйонів Прикарпаття на передовій. Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, громадський ресторан Urban Space 100 підтримав SUN на 1 170 000 гривень.

Розповідаємо детальніше про кожен з проєктів :

 

1. “STEAM – SCHOOL FOR PEACE”, сума ґранту: 35 000 гривень

*STEM-освіта: Science (наука), Technology (технології), Engineering (інженерія), Mathematics (математика).

В рамках проєкту школярі (11-16 років) пройдуть тренінги з соціального підприємництва, 3D-моделювання та 3D-друку, IT – технологій, мистецтва та природничо-математичних наук. Після навчання учасники програми реалізують власні проєкти з 3D-моделювання.

Ґрантові кошти від Urban Space 100 підуть на закупівлю 3D-принтера.

 

2. «Музикотерапія для передчасно народжених дітей», сума ґранту: 57 378 гривень

Передчасно народжені діти після появи на світ вимагають тривалого перебування в лікарні. Тиша, як і безладний шум, гальмує формування мозку та руховий розвиток дитини, тож проєкт має на меті заповнити палати музикою – змістовним аудиторним стимулом.

Ґрантові кошти від Urban Space 100 будуть витрачені на закупівлю, доставку і встановлення акустичної системи у відділенні інтенсивного виходжування і ранньої реабілітації передчасно народжених дітей КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня».

 

3. «Створення книжки для дошкільнят "Франківська Абетка"», сума ґранту: 68 000 гривень

Ініціатива «Франківськ Який Треба Берегти» створить «Франківську абетку», щоб знайомство дошкільнят з рідними містом починалось приємно, корисно та натхненно, щоб місто можна було прочитати в прямому і переносному значеннях по буквах.

Ґрантові кошти від Urban Space 100 використають на створення ілюстрацій та підготовку книжки до друку.

 

4.«Електрика – це просто. Слідами Фарадея», сума ґранту: 40 522 гривень

Ініціатори проєкту, команда «РобоклубІФ» вже не вперше реалізовує навчальні соціальні (безкоштовні) програми для дітей, які постраждали від війни.

Цього разу вони планують познайомити дітей з електрикою через серію безкоштовних для всіх дітей майстер-класів та створення власних проєктів. 

Ґрантові кошти від Urban Space 100 підуть на гонорари розробникам та викладачам програми та закупівлю необхідних матеріалів.

 

5. «Бережи довкілля. Сортуй!», проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 31 053 гривень (запитувана сума — 50 000 гривень)

Громадська сортувальна станція “RE:space” – простір для екосвідомих людей, який знаходяться на території “PROMPRYLAD.RENOVATION” та обслуговує містян безоплатно. Приймає близько 15 видів вторинної сировини, але для багатошарового пакування Tetra Pak необхідний прес.

Ґрантові кошти від Urban Space 100 витратять на прес для вторинної сировини для оптимізації процесів накопичення, зберігання та логістики станції.

 

6. «Кришталевий камертон», проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 31 000 гривень (запитувана сума — 94 400 гривень)

Кришталевий камертон – це фестиваль української класичної музики, де музиканти-початківці і професіонали можуть виступати разом. За попередні 2 сезони «Кришталевого камертона» виступили майже 300 дітей. Для більшого культурно-мистецького обміну організатори хочуть на кожен концерт запрошувати хоча б одного виконавця з інших міст, щоб приваблювати до мистецького простору Івано-Франківська людей з усієї України.

Ґрантові кошти від Urban Space 100 підуть на оренду залів, гонорари та промокампанію фестивалю.

 

За 8 років існування Urban Space 100 підтримав 152 проєкти на загальну суму 5 695 734 грн. Ознайомитися з усіма ними можна в розділі “Підтримані проєкти”.

Подати заявку на наступний ґрантовий сезон можна з 15 березня до 15 квітня.

З правилами подачі заявки на ґрант від Urban Space 100 можна ознайомитись за посиланням.