News

ПЕРЕМОЖЦІ ВЕСНЯНОГО ҐРАНТОВОГО СЕЗОНУ

29.04.2023

Urban Space 100 оголосив переможців весняного ґрантового сезону. 

З-поміж 19 проєктів, що подалися на конкурс, фінансову підтримку отримали 5 ініціатив на загальну суму 170 900 гривень. Ґрантовий фонд конкурсу складався з чистого прибутку ресторану за січень-березень – це був непростий квартал, адже припав на період блекаутів. Втім, Urban Space 100 вдалося і цього сезону підтримати важливі для міста проєкти. 29 квітня на 34-х загальних зборах співзасновники ресторану обрали переможців. 

Розповідаємо детальніше про кожен з проєктів :
 
1. «Мурал довіри – лікарня, дружня до пацієнта» - проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 42 800 гривень (запитувана сума — 79 900 гривень)

Мета проєкту – підвищити рівень довіри населення Івано-Франківська до обласної лікарні – одного з найбільших лікувальних закладів міста та регіону, створивши на фасаді закладу мурал довіри. Куратором арт-частини проєкту буде Ярема Стецик, тематичні ескізи створить харківський художник Нікіта Тітов

2. «Реставрація дверей на вул. Незалежності, 43» - проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 23 300 гривень (запитувана сума — 43 500 гривень)

Кам’яниця на Незалежності 43 була збудована в 1939 році – якраз перед початком Другої світової війни. В 1986 році, під час реконструкції «Стометрівки», двері будинку в стилі конструктивізму забили дерев’яною вагонкою, приховавши автентичний вигляд. Мета ініціативи – повернути історичний вигляд дверей та відновити деталі, яких не вистачає. Підприємці, які працюють в цьому будинку, також фінансово підтримують проєкт.

3. «Кіно на підтримку ЗСУ» - сума ґранту: проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 25 900 гривень (запитувана сума — 49 000 гривень)

Цей проєкт – продовження минулорічного «Більше українською – кінопокази на підтримку ЗСУ» – передбачає організацію серії індивідуальних кінопоказів класики світового кінематографу для збору донатів на ЗСУ. Фільми, які будуть демонструватися на цих кіновечорах, вперше озвучать українською мовою спеціально для проєкту.  

4. «Фотопроєкт "Сталеві духом"» - проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 48 900 гривень (запитувана сума — 90 240 гривень)

Проект передбачає документальну зйомку 30 фотопортретів важкопоранених бійців з усієї України, які зараз перебувають на лікуванні в Івано-Франківській обласній лікарні. З кожним днем зростає потреба в медикаментах, протезуванні, складних операціях, пластичній та ортопедичній хірургії та реабілітації. Фотовиставка в Івано-Франківську та Києві пройде з благодійною метою – зібрати кошти для захисників. Також в  планах онлайн-виставка на сайтах Київської Школи Фотографії, Обласної лікарні та Міністерства охорони здоров’я.

5. «Ластівка Спільнота. Свідомий маркет» - проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 30 000 гривень (запитувана сума — 82 200 гривень)

Головними темами цього соціального маркету є ощадливе споживання, реюз та ресайкл (використовувати знову, тобто повторне використання будь-чого), сортування та переробка відходів, climate friendly спосіб життя. «Свідомий Маркет» складатиметься з кількох частин: гаражний розпродаж та крафт-маркет (еко товари), з яких частина коштів від продажу піде на благодійність – цільова допомога військовим. Також в рамках маркету заплановані різноманітні майстер-класи та лекції. 
 
Також 57 000 гривень учасники зборів вирішили передати координаційному центру Save Ukraine Now на підтримку батальйонів Прикарпаття на передовій. Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, громадський ресторан Urban Space 100 підтримав SUN на 1 227 000 гривень.

Наступний, літній, ґрантовий сезон триватиме 15 червня – 15 липня.