News

ПЕРЕМОЖЦІ ЛІТНЬОГО ҐРАНТОВОГО СЕЗОНУ

27.07.2024

27 липня співзасновники громадського ресторану Urban Space 100 обрали переможців літнього ґрантового сезону. За підсумками голосування фінансову підтримку отримали 6 проєктів на загальну суму 184 464 гривні:

1. «Заради життя» — отримав часткове фінансування на 20 689 гривень (запитувана сума — 95 815 гривень);

Проєкт швейної майстерні з пошиття маскувальних сіток та евакуаційних нош для потреб ЗСУ. Майстерня має постійні запити від бійців — за весь час її існування волонтери виготовили та передали на фронт 15 000 м² сітки та 50 нош.

2. «Координаційний центр SUN. Засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для військових підрозділів Прикарпаття» — отримав часткове фінансування у розмірі 28 000 гривень (запитувана сума — 280 000 гривень);

Координаційний центр Save Ukraine Now (SUN) створений у перші дні повномасштабного вторгнення, щоби комплексно підтримувати військові підрозділи Прикарпаття на передовій. Зараз один із пріоритетних запитів — це засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), які створюють перешкоди для ворожого звʼязку між оператором та зброєю з радіоелектронним обладнанням, зокрема дронами противника. У межах цього проєкту учасники організації закуплять обладнання для мультичастотної системи РЕБ.

3. «Благодійний ярмарок для ЗСУ» — отримав часткове фінансування на суму 24 000 гривень (запитувана сума — 48 000 гривень);

Публічна подія просто неба, яку організують у середмісті Івано-Франківська. Основна мета ярмарку — збір коштів на закупівлю наповнення для тактичних медичних аптечок воїнів ЗСУ: кровоспинних засобів, турнікетів, бандажів, оклюзійних наліпок тощо. На ярмарку буде простір із хендмейд-виробами від місцевих майстрів, які можна придбати, а також музична програма від локальних музичних колективів та виконавців.

4. «ІФКМ — безбар’єрний музей» — отримав повне фінансування на 33 075 гривень;

Команда Івано-Франківського краєзнавчого музею (ІФКМ) планує встановити тактильні алюмінієві індикатори, попереджувальну жовту стрічку для маркування сходинок та кола для маркування скляних/прозорих вітрин, інформаційні тактильні таблички зі шрифтом Брайля, тактильні картини (тактильні зображення експонатів ІФКМ), аби забезпечити для людей із порушенням зору безбар'єрний доступ до експонатів музею.

5. «Онлайн-мапа відключень світла та локацій з розетками/інтернетом» — отримав повне фінансування у розмірі 8700 гривень;

Команда проєкту створить вебсайт із мапою, на якій у реальному часі можна буде переглянути, де є електроенергія. Мапу створять за допомогою відкритих даних з OpenStreetMap та актуальної інформації про відключення електроенергії від Прикарпаттяобленерго. Основна мета проєкту — допомогти людям, які працюють віддалено, швидко та зручно знайти на мапі міста найближче місце, де є світло та інтернет, щоби продовжити роботу.

6. Camp Life Start — отримав часткове фінансування в 70 000 гривень (запитувана сума — 100 000 гривень).

Чотириденний табір для підлітків та їхніх батьків, серед активностей якого буде похід у гори з гідом, тренінг із командного злагодження та індивідуальні сесії з психологом. Основний фокус уваги організаторів проєкту — це підлітки з сімей внутрішньо переміщених осіб, а також франківська молодь. 

Таким чином команда хоче допомогти підліткам впоратися зі стресом та переживаннями, надати простір для підтримки й самовираження та сприяти розвитку молодіжного руху в Івано-Франківську. 

 

«Urban Space 100 був створений саме для того, щоби розвивати Івано-Франківськ, розвивати ініціативи, спільноти та громадянське суспільство. Один із важливих проєктів, який ми сьогодні підтримали, — Camp Life Start. Це безпосередньо підтримка підлітків, які є майбутнім нашої держави. І вони повинні відчувати, що місто дбає про них, громадськість дбає про них. Водночас ми продовжуємо підтримувати військо — цього ґрантового сезону ми виділили понад 30% коштів ґрантового фонду на допомогу ЗСУ», — наголошує співзасновниця ресторану Urban Space 100 Галина Гривнак.

Загалом у межах літнього ґрантового сезону громадський ресторан отримав 12 заявок з ідеями соціальних проєктів.

«Цей квартал був непростим для нашого громадського ресторану, і тому хочемо висловити особливу вдячність нашим відвідувачам, які пригощалися, купували подарунки в нашій крамничці, приходили на події, замовляли доставку. Ваша присутність та підтримка конвертується в хороші справи для міста, надаючи нам можливість ще більше підтримувати громаду. Ми дуже раді, що літній ґрантовий сезон відбувся. Якщо попередні сезони були зосереджені винятково на подоланні наслідків війни, то цього разу ми вирішили розглянути ідеї з різних сфер, без обмежень. Водночас зауважили, що фокус залишається на заявках, які реагують на виклики війни. Серед переможців ви можете побачити різнопланові ідеї: від допомоги військовим та покращення доступності міста до підтримки активної молоді та інноваційного рішення — онлайн-мапи відключень світла в Івано-Франківську. Підтримку отримали як організації з багаторічним досвідом, так й ініціативні групи, що подаються вперше. Щиро вболіваємо за успішну реалізацію проєктів і запрошуємо вас слідкувати за нашими соціальними мережами, де ми будемо ділитися результатами», — каже координаторка ґрантової програми Urban Space 100 Олеся Дідик.

Громадський ресторан Urban Space 100 заснували у 2014 році, ідея проєкту належить платформі «Тепле місто».

80% чистого прибутку ресторану спрямовують у ґрантовий фонд для підтримки міських ініціатив, що розвивають Івано-Франківськ. За майже 10 років діяльності Urban Space 100 підтримав 169 проєктів на загальну суму 7 332 723 гривні.

Ознайомитися з усіма ними можна в розділі “Підтримані проєкти”.

Подати заявку на наступний ґрантовий сезон можна з 15 вересня до 15 жовтня