News

Проекти, підтримані Urban Space 100 липні 2019 року

25.07.2019

У другому кварталі 2019 року відбулися чергові збори співзасновників громадського ресторану Urban Space 100. Фінансування отримали 6 проектів на загальну суму 202 497 грн. 

Розповімо детальніше про підтримані проекти:

1. Стерилізація потрібна

Сума ґранта — 7 700 грн 

Проект має на меті привернути увагу влади й змінити ставлення мешканців Івано-Франківська та сіл до стерилізації, як гуманного методу обмеження кількості тварин, шляхом розповсюдження інформаційних матеріалів. 

Ґрантова програма покриє витрати на друк та роздачу матеріалів.

2. IT-освітній проект

Сума ґранта — 43 060 грн

Тільки 6% тих, хто навчається використовуючи масові онлайн курси завершують їх успішно. Саме тому, було вирішено об’єднати ці два методи навчання в одну інноваційну систему, освітній портал P2P.IF.UA, який дозволить скористатися усіма перевагами peer-to-peer підходу та високоякісним освітнім вмістом, перетворюючи надбання знань у безперервний результативний командний процес для всіх його учасників.

Переваги платформи: формат рівний рівному, чіткі терміни, ефективна система зворотнього зв’язку, поєднання онлайн і офлайн навчання, гнучкість сайту, постійний доступ до менторів. Пізніше ця платформа буде використана не тільки для отримання знань у сфері ІТ, але й для інших освітніх продуктів: курсів з розвитку окремих компетенцій, дизайну, громадянських прав тощо. 

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на адміністрування проекту, купівлю домену, налаштування освітнього порталу, транспортування й проживання тренерів.

3. "Якщо стається втрата" посібник для медичних працівників перинатальних та неонатальних центрів по роботі з втратами

Сума ґранта — 24 000 грн

Організатори займається впровадженням в Україні системи підтримки батьків, які втратили дітей до, під час або за короткий час після пологів. Планують проведення пілотного проекту по впровадженню системи роботи з втратами. Вагомим компонентом є підготовка посібника для медичного персоналу. Проект має на меті забезпечити таким посібником медичний персонал івано-франківського перинатального центру.

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на створення, дизайн й друк інформаційних матеріалів та адміністрування проекту.

4. Ноги чи колеса – це лиш спосіб пересування

Сума ґранта — 33 500 грн

Проект розрахований на 9 місяців соціальної роботи з людьми з інвалідністю задля  їх соціалізації й інтегрування у повноцінне суспільство. Проект вже підтримувався Urban Space 100 у минулому сезоні, але хочуть продовжувати свою діяльність і надалі. Кожного місяця (1-2 рази на місяць) організатори проводитимуть для людей з інвалідністю навчання, майстер-класи, психологічні тренінги, семінари, конференції, розважальні заходи задля комунікації, соціалізації, підвищення кваліфікації та психологічної допомоги.

Ґрантова програма покриє витрати на матеріали для майстеркласів, харчування, послуги дизайнера й фотографа.

5. KidsDO

Сума ґранта — 21 697 грн

Проект KidsDO, покликаний створити зручне та ефективне навчальне середовище початкової ІТ освіти для дітей з особливими освітніми потребами. Зараз команда Робоклубу працює над розробкою та адаптацією навчальної програми для дітей з порушеннями слуху. Це не просте завдання і для його здійснення буде залучено фахівців цієї сфери, щоб якнайкраще та у повному обсязі охопити всі нюанси та особливості викладання матеріалу дітям. Впродовж трьох місяців (жовтень, листопад, грудень) діти віком 7-9 років, відвідуватимуть інтегровані заняття, які складатимуться з робототехніки та візуального програмування. Навчальний курс буде розроблено на базі конструкторів серії Lego Education.

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на розробку курсу, матеріали та навчання тренерів та адміністрування проекту.

6. Галерея «Детектор»_Початок

Сума ґранта — 37 500 грн

Проект передбачає організацію 2-ох виставок, серії подій про сучасне мистецтво та формування візуального інформаційно-навігаційного пакету. Дві виставки – це роботи франківських митців: Ростислава Котерліна та Сергія Міщенка. Представлені митці належать до абсолютно протилежних спільнот – Котерлін відомий з початку 90-х, має своїх агентів та успішно продається, а Міщенко жодного разу не мав персональної виставки і демонструє роботи підписникам у соціальній мережі. Працюють митці в абсолютно різних жанрах, однак є представниками сучасного актуального мистецтва.

Ґрантова програма покриє витрати на підготовку простору, організацію, навігаційну та промо-кампанію виставок.

Включно з цими проектами Urban Space 100 за весь час існування підтримав вже  підтримано 104 проекти на загальну суму  2 514 328,55 грн. Ознайомитися з усіма проектами можна в розділі “Реалізовані проекти”.

Подавати заявку на наступний  ґрантовий сезон можна з 15 вересня до 15 жовтня.

З правилами подачі заявки на ґрант від Urban Space 100 можна ознайомитись за посиланням.