News

Пітчером краще ніж пензликом: в Urban Space 100 пройшов четвертий всеукраїнський лате-арт батл Pitcher King v 4.0

12.08.2019

Замовляючи горнятко капучіно або лате, завжди приємно отримати не просто якісний напій, а й гарний малюнок на ньому. Це змушує посміхнутися і чудово піднімає настрій. Не менш цікавим є спостереження за бариста, який робить цей малюнок. Процес розпису чимось схожий на роботу художника, де важливим є кожен рух і задум виконавця.

Класичний латте-арт — це мистецтво кавового живопису, засноване на особливому способі вливання спіненого молока в каву, завдяки чому на поверхні кави утворюється візерунок.

10-11 серпня в Івано-Франківську у громадському ресторані Urban Space 100 відбувся чемпіонат по лате-арту Pitcher King — v 4.0.

Конкурс малюнків на капучіно проходить вже вчетверте у Франківську. Цьогоріч у змаганні взяли участь 48 бариста з 9 міст України, в тому числі з Тернополя, Херсона та Києва.

"Всі 5 турів нашого чемпіонату, включно з фіналом, проходили по лате-арт колесу від custom coffee. Для трьох фіналістів було додаткове випробування — малюнок від суддів, який потрібно було повторити за 8 хвилин. Потім судді вибирали гірший малюнок, щоб обрати учасника, який здобув 3 місце. Далі для двох кращих було 3 етапи — малюнок по колесу, заданий малюнок та авторський малюнок.” — розповідає керівник ресторану Urban Space 100 та співорганізатор змагання Світлана Пилипюк.

Оцінювали конкурс багаторазові професійні баристи, переможці національних лате-арт батлів й сертифіковані судді змагань: Роман Гаєвий, Назарій Шуляк та Андрій Склянчук. У перший день чемпіонату пройшов лекторій від суддів, де вони розповіли, що їх привело до кавового мистецтва та суддівства.Кубок переможця Pitcher King цього року отримав місцевий бариста з чотирирічним досвідом — Орест Чорнодолюк, у фіналі він змагався з Володимиром Печаль, який здобув друге місце. Третє місце отримав бариста Urban Space 100 — Когут Василь. Переможці отримали грошові винагороди у розмірі 5 000, 3 000 та 2 000 відповідно, кубки та призи від партнерів заходу.

Цьогорічний призер лате-арт батлу, Орест Чорнодолюк, поділився своїми враженнями від чемпіонату:

“Найбільше сподобалась і запам‘яталась дружня атмосфера, яка панувала на батлі, а також шалена підтримка кожного учасника, неважливо чи це учасник з Івано-Франківська чи з Києва, чи з будь-якого іншого міста України! Чому я вирішив брати участь у батлі? Хотілось зустрітись зі всіма учасниками, бо такі змагання — це як великий збір однієї величезної сім‘ї бариста! Також це крутий досвід, це крута можливість заявити про себе!”.