News

Urban Space 100 оголосив переможців зимового ґрантового сезону

30.01.2021

30 січня відбулися 27-мі Загальні Збори співзасновників громадського ресторану Urban Space 100. Згенерована сума чистого прибутку становила — 239 504 грн. Фінансування отримали 6 проєктів на загальну суму 250 400 грн.

Детальніше про підтримані проєкти:

1. Відновлення дверей в головний корпус Медичного Університету (Галицька, 2).

Сума ґранта — 83 000 грн

Будівля 1894 року побудови, пам’ятка архітектури (охоронний номер 259-іф) в самому історичному середмісті за адресою Галицька 2. Зараз тут центральний корпус Івано-Франківського Національного Медичного Університету – одного з найбільший вищий навчальних закладів міста. На даний момент на місці старовинної брами знаходяться сучасні металеві двері, які зовсім не пасують 126-літій пам’ятці архітектури. Відповідно, метою є відновлення втраченої в’їздної брами у двір (вхід з Лесі Українки) згідно з автентичним виглядом, збереженим на старих фото.

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на столярні роботи.

2. Stanislavv

Сума ґранта — 27 000 грн

Stanislavv — діджитал гід Франківська, який зробить візит туриста суперкомфортним та веселим. Метою проєкту є забезпечення якісної медіації між містом та туристом з використанням сучасних технологій та методів SMM, що дозволить виділити Франківськ на мапі українських туристичних місць. Що є: телеграм бот вже готовий до користування. Що планується зробити: більше екскурсій, анімації, рекомендацій, службу підтримки, нейромережу для живого діалогу. В українських містах відсутні прямі конкуренти проєкту, він перший, а тому інноваційний. І, не зважаючи на це, простий у використанні.

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на промо-продукцію, розробку інтерактивних екскурсійних культурних маршрутів Івано-Франківськом та розробку бот-меню "Підтримка".

3. Осучаснення краєзнавчого музею

Сума ґранта — 58 000 грн (проєкт отримав часткове фінансування від загальної суми  запиту – 156 100 грн)

Автори проєкту взяли за мету дати "друге дихання" міській Ратуші та краєзнавчому музею зокрема. Ініціативою #ФранківськЯкийТребаБерегти" вже було зроблено перший крок — відновлено вхідні двері в музей. В межах проєкту "Осучаснення краєзнавчого музею" планується: розробка концепції розвитку та осучаснення відділу природи та її візуалізація, покращення інфраструктури музею.

Ґрантова програма покриє витрати на виготовлення вхідної групи в краєзнавчий музей, розробку концепції (послуги архітектора, дизайнера, консультування від музеєзнавця, робота куратора).

4. Серія виставок «Вже не буде/Ще не є» про життя людей в час пандемії та ізоляції

Сума ґранта —  35 000 грн

Ініціатори проєкту планують організувати серію з 3-ох виставок про сучасне візуальне мистецтво в час пандемії. Молоді художники зі Львова, Києва та Івано-Франківська презентуватимуть персональні виставки в різних форматах: фото, рисунку, об’єктів на тему життя в ізоляції, роботи в умовах карантину та як вплинула і змінила нас ця нова реальність. Так, як було вже не буде, а як буде – ще невідомо. Автори проєкту пропонують разом поміркувати про це через візуальні твори та тексти митців. 

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на створення робіт, доставку, фото-, відеозйомку, рекламу, SMM та менеджмент проєкту.

5. Від(на)родження

Сума ґранта — 42 000 грн

В межах мистецького проєкту буде організовано персональну мультимедійну виставку сучасного мистецтва. У головному задумі виставки місце концепцій та рефлексії займають щирі переживання молодої людини: відверто неакадемічний стиль живопису, навмисне «брутальна» поверхня керамічних масок наполегливо підштовхують сприйняття до первинних, глибинних почуттів і примушують не стільки розмірковувати, скільки співпереживати. Під час виставки заплановано також серію авторських та кураторських екскурсій, лекцій, майстер-класів, обговорень, що сприятиме розумінню авторського погляду на проблему для якнайширшого загалу зацікавлених.

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на оренду приміщення та обладнання, поліграфію, витрати на матеріали для експозиції, оплату побутових витрат учасників лекційної програми.

6. Парк під ногами

Сума ґранта — 5 400 грн (проєкт отримав часткове фінансування від загальної суми  запиту – 6 780 грн)

В межах проєкту буде організовано забіг протяжністю в 5 км. Тривалість забігу – з 29.03 по 10.04. Опісля учасники надсилають організаторам підтвердження виконаної дистанції. Для чого це робити? Команда посадить дерево за кожного учасника, який пробіг дистанцію. Тобто по суті це екологічний забіг. Саджати дерева будуть усі разом, тому запросять доєднатися учасників. Метою проєкту є: звернути увагу людей на вирубку лісів в Україні; боротьба з втомою людей від карантину; формування відповідальності людей за довкілля; підняти мотивацію людей займатися спортом під час карантину.

Ґрантова програма покриє витрати на засоби індивідуального захисту, антисептики, робочий інвентар та саджанці дерев.

Загальна сума, згенерована за результатами четвертого кварталу діяльності ресторану, — 239 504 грн. Крім того, один з проєктів не було реалізовано, тож вирішено перерозподілити 50 000 грн на нові ініціативи. Загально на проєкти виділять 250 400 грн.

За 6 років існування Urban Space 100 підтримав 123 проєкти на загальну суму 3 233 956,55‬ грн. Ознайомитися з усіма ними можна в розділі “Реалізовані проєкти”.

Подати заявку на наступний ґрантовий сезон можна з 15 березня до 15 квітня.

З правилами подачі заявки на ґрант від Urban Space 100 можна ознайомитись за посиланням.