News

Urban Space 100 оголошує донабір учасників в ГО “Урбан Простір 100”

04.08.2021

Якщо ви хочете приєднатися до спільноти активних містян та отримати інструмент для здійснення позитивних змін у місті, то саме зараз у вас з'явилася унікальна нагода здійснити це, ставши одним зі ста соціальних інвесторів в Urban Space 100.

У 2014 році 100 співзасновників вклали по 1000$ та відкрили громадський ресторан, який вже понад 6 років виділяє кошти на підтримку соціальних проєктів з розвитку Івано-Франківська. Сьогодні наша спільнота соціальних інвесторів готова поповнитись чотирма новими учасниками, щоб дати можливість охочим долучитися до унікального проєкту і стати новими творцями позитивних змін у місті. Для подачі на участь в проєкті просимо заповнити реєстраційну форму — https://bit.ly/3fq0gGb 

Ставши соціальним інвестором в Urban Space 100 ви отримаєте можливість:

- приєднатись до унікального проєкту, що вже впливає на позитивні зміни в  Івано-Франківську та Україні;
- брати участь у Загальних Зборах ГО "Урбан Простір 100" та обирати, які соціальні проєкти будуть профінансовані з 80% чистого прибутку ресторану;
- долучити власну експертизу та стати частиною спільноти 100 соціально-активних людей, яких об’єднує ідея якісного розвитку міського простору.

 FAQ

1. Чи може моя участь залишитись анонімною?
Погодившись долучити до проєкту, учасники погоджуються на те, що про їхню участь в проєкті стане відомо іншим. Зокрема їхнє фото, прізвище та ім’я будуть розміщені на головній сторінці сайту. Анонімна участь в проєкті неможлива.

2. Чи є вікові обмеження для подачі заявки на участь в проєкті?
Згідно зі Статутом ГО “Урбан Простір 100”, учасниками організації можуть бути особи віком від 18-ти років.

3. Чому з'явилися вакантні місця в ГО “Урбан Простір 100”
Шість років існування проєкту — це довгий шлях змін та особистих історій, в тому числі й для співзасновників. За цей час двох співзасновників не стало, а ще двоє прийняли зважене рішення вийти з проєкту, залишаючись його амбасадорами.

4. На яке призначення піде моя 1000$ ?
Членськими внесками нових учасників буде покрито витрати, пов’язані з амортизацією закладу. Оскільки увесь чистий прибуток розподіляється на підтримку соціальних проєктів, а заклад за понад 6 років роботи потребує оновлення.

5. Чи повертається 1000$ у разі мого виходу з ГО “Урбан Простір 100” ?
Ні, соціальні інвестори здійснюють членський внесок в розмірі 1000$ (в гривневому еквіваленті по курсу НБУ на день оплати) на безповоротній основі. Призначення коштів можна дізнатися в питанні №3. 

6. Долучитись до проєкту Urban Space 100 можуть лише мешканці Івано-Франківська?
Ні, серед учасників є мешканці інших міст та країн. Якщо ви хочете взяти участь в проєкті, метою якого є розвиток Івано-Франківська, ви можете взяти участь в донаборі нових учасників.

7. Які проєкти підтримує Urban Space 100?
Urban Space 100 підтримує соціальні проєкти, що будуть реалізовані в Івано-Франківську та спрямованні на розвиток міста. Основні вимоги: проєкти мають бути не комерційні, не політичні та не релігійні. Ознайомитись з підтриманими проєктами можна тут — https://urbanspace.if.ua/uk/projects

8. Як проходить процедура відбору проєктів?
80% чистого прибутку спрямовується на підтримку некомерційних соціальних проєктів з розвитку Івано-Франківська. Щокварталу фізично в приміщенні ресторану Urban Space 100 відбуваються Загальні Збори, на яких співзасновники вирішують, які проєкти отримають фінансування. Рішення приймаються більшістю від загальної кількості фізично присутніх учасниць та учасників на зборах.

9. Що роблять учасники ГО “Урбан Простір 100”?
Учасники ГО “Урбан Простір 100” щоквартально на Загальних Зборах заслуховують звіт управлінської ресторанної компанії про поточний квартал, звіт менеджменту ГО “Урбан Простір 100” про реалізацію підтриманих проєктів та приймають рішення щодо розподілу коштів на нові соціальні проєкти. 
Важливо! Учасники  ГО “Урбан Простір 100” не можуть втручатись в ресторанний менеджмент, який здійснює ресторанна компанія “23 ресторани”, але у разі неприбутковості ресторану можуть на Загальних Зборах виставити на голосування питання про зміну ресторанної компанії на іншу. 

Якщо у вас виникли додаткові запитання просимо писати на пошту — admin@urbanspace.if.ua