News

Переможці літнього ґрантового сезону 2022

30.07.2022

30 липня Urban Space 100 зачинився для відвідувачів трохи раніше. В цей день тут відбувалися Загальні Збори, на яких співзасновники ресторану обирали переможців конкурсу літнього ґрантового сезону. 

Трохи цифр: 
На конкурс цього сезону подалося 13 проєктів. Ґрантовий фонд склав понад 400 000 гривень – це 80% чистого прибутку ресторану за II квартал 2022 року. Учасники зборів підтримали 3 проєкти на загальну суму 134 000 гривень. Решту коштів, 320 000 гривень, вирішено передати координаційному центру Save Ukraine Now на підтримку батальйонів Прикарпаття на передовій. Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, Urban Space 100 підтримав координаційний центр на 920 000 гривень.


Про переможців конкурсу: 
Соціальна місія Urban Space 100 – підтримувати проєкти, що розвиватимуть Івано-Франківськ та його громаду. Цього сезону ми мали зреагувати і на виклики воєнного часу, тому обрали проєкти, які тримають оборону – на культурному, інформаційному та освітньому фронтах.

Проєкти в деталях: 

TPC: Tactical preparation of civilians 

Сума ґранту: 27 000 грн 
Організатори планують провести курси підготовки цивільного населення до служби в армії та протистояння агресору. Це програми з фізичної та бойової підготовки, спецзв’язку та кібербезпеки, базовий курс з тактичної медицини, основи техніки володіння зброєю, а також психологічна підготовка та військова топографія. 

Воєнний сезон на Urban Space Radio 

Сума ґранту: 59 800 грн 
З початком повномасштабної війни Urban Space Radio не припинило своєї роботи, та змінило фокус в програмі. Команда медіа вже долучилась до ініціативи аудіожурналістів України задля створення подкасту, який документує війну “UA: THE DAY THAT WE SURVIVED”. Це англомовний подкаст, що розповідає іноземному слухачеві історії українців під час вторгнення росії. 
Паралельно з англомовною версією існує адаптований варіант подкасту українською – «Ще один день». В ньому люди діляться історіями, які надихають жити та продовжувати боротьбу.Повні записи історій команда передає медіаархіву Центру міської історії центрально-східної Європи (Львів).

Міжнародний фестиваль короткого метру 4:3 

Сума ґранту: 47 200 грн 
Кінотеатри Івано-Франківська (принаймні поки що) не демонструють авторське кіно. Мета ж фестивалю – зробити незалежні фільми більш помітними та підтримати діячів культури. Проєкт є єдиним у світі конкурсним фестивалем з присвятою формату 4:3. 
Це вже другий фестиваль короткого метру. Цього року він відбудеться 15 –18 вересня. Окрім показів організатори планують серію публічних лекцій, дискусій та воркшопів від запрошених експертів та експерток. 


Такі проєкти отримали ґрантову підтримку цього сезону. Команда Urban Space 100 вдячна всім, хто подався на конкурс. Ви робите важливу справу — кожен на своєму фронті. До зустрічі наступного сезону!