News

ПЕРЕМОЖЦІ ОСІННЬОГО ҐРАНТОВОГО СЕЗОНУ

28.10.2023

Urban Space 100 оголосив переможців осіннього ґрантового сезону. 

28 жовтня на 36-х Загальних Зборах співзасновники ресторану обрали переможців. З-поміж 13 проєктів, що подалися на конкурс, фінансову підтримку отримали 3 ініціативи на загальну суму 509 950 гривень.

Розповідаємо детальніше про кожен з проєктів :
 
1. «Облаштування простору психологічного відновлення військових, які проходять лікування та реабілітацію в Обласній клінічній лікарні Івано-Франківська», сума ґранту:  400 000 гривень

Проєкт ініціативи "Об'єднані захисниками". У планах зробити ремонт колишнього приміщення фізичної реабілітації та створити фізичний простір і середовище для військових, де вони зможуть відпочити, переключитись від болю та війни, відновити тіло і розум, опанувати нові навички, пройти профорієнтацію, соціалізуватися та знайти друзів, однодумців. Простір облаштують гончарною майстернею, майстернею по деревообробці, читальнею, кінозалом, подкаст- та відеостудією.

Ґрант від Урбану потребують для проведення ремонтних робіт та на матеріали.

 

2. «Створення доступності реабілітаційного центру для ветеранів по вул. Курбаса 6 для людей з інвалідністю», сума ґранту:  56 500 гривень

Майбутній реабілітаційний центр буде надавати комплексну підтримку військовим, ветеранам та членам їх сімей, а також сім’ям тих, хто загинув або пропав безвісти: юридичну, медичну та психологічну допомогу, підтримку в працевлаштуванні та перекваліфікації і т.д. Приміщення центру вже ремонтується. На даний час є потреба у встановленні біля входу ліфта (підйомної платформи) для людей з інвалідністю. Автор проєкту – Станіслав Онищук – керівник Першого добровольчого хірургічного шпиталю, який був створений в Івано-Франківську в перші дні повномасштабної війни з метою безкоштовно лікувати захисників України та внутрішньо переміщених осіб.

Ґрант від Урбану використають на купівлю, транспортування та монтаж ліфта (підйомної платформи).

 

3. «Забезпечення військових засобами для збереження життя» - сума ґранту: проєкт отримав часткове фінансування у розмірі 53 450 гривень (запитувана сума — 106 900 гривень)

Проєкт спрямований на надання військовослужбовцям сучасних та ефективних засобів та обладнання для збереження їхнього життя та здоров'я. Допомога надається за запитами самих військових, і цих запитів у організації дуже багато.

Ґрант від Урбану використають на закупівлю 50 турнікетів СІЧ та 50 компресійних бандажів PerSys Medical 4″.
 


Решту ґрантового фонду співзасновники вирішили розподілити поміж координаційним центром Save Ukraine Now та передали 130 412 гривень на підтримку батальйонів Прикарпаття на передовій і ГО «Громадська ініціатива Галичини»57 000 гривен  на закупівлю турнікетів СІЧ для укомплектування тактичних аптечок за стандартами IFAK. 

 

Дякуємо всім учасникам за якісні та змістовні подані проєкти, що працюють з викликами війни. Разом - наближаємо перемогу!

За майже 9 років існування Urban Space 100 підтримав 162 проєкти на загальну суму 6 959 316 гривень. 

Ознайомитися з усіма ними можна в розділі “Підтримані проєкти”.

Подати заявку на наступний ґрантовий сезон можна з 15 грудня до 15 січня

З правилами подачі заявки на ґрант від Urban Space 100 можна ознайомитись за посиланням.