News

ПЕРЕМОЖЕЦЬ ЗИМОВОГО ҐРАНТОВОГО СЕЗОНУ

27.01.2024

27 січня 2024 року відбулися чергові Загальні збори співзасновників громадського ресторану Urban Space 100. Цього сезону на ґрантовий конкурс подалися 10 ініціатив, серед яких учасники зборів вирішили підтримати один проєкт:

«Засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ): мультичастотні системи подавлення сигналу для захисту особового складу військових та техніки» від координаційного центру Save Ukraine Now, сума ґранту: 188 943 гривні

Одним із пріоритетних запитів військових є засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), а саме радіозавади для ворожих дронів. Однак більшість наявних на ринку товарів працюють на одній частоті й ворог швидко переналаштовує свої дрони, коли зауважує роботу РЕБ на певній ділянці фронту.

Save Ukraine Now спільно із розробниками та військовими Прикарпаття з 10 окремої гірсько-штурмової бригади складають РЕБ відповідно до запиту військових на певній ділянці фронту.

На ґрантові кошти організатори закуплять матеріали для мультичастотної системи РЕБ та підготують ті елементи системи, яку можна зробити в тилу та скоротити етапи збірки для військових.

 

Нагадаємо, що 80% чистого прибутку Urban Space 100 йде на реалізацію громадських проєктів. І за 9 років існування ресторану підтримку отримали 163 проєкти на загальну суму 7 148 259 гривень

Наступний, весняний, ґрантовий сезон триватиме 15 березня – 15 квітня