News

Ідея Urban Space 100 рухається на схід!

31.05.2018

ГО «Інша Освіта» та платформа «Тепле Місто» стартують з дослідження для втілення ідеї Urban Space в Краматорську.

Urban Space — це соціальне підприємство, громадський ресторан. Ідея розроблена платформою «Тепле Місто», яка в 2014 році відкрила громадський ресторан Urban Space 100 в Івано-Франківську. Сто людей безповоротно інвестували по 1000 доларів та відкрили ресторан, який віддає 80% чистого прибутку на реалізацію проектів для розвитку міста. На щоквартальних зборах інвесторів приймаються рішення на які саме проекти буде використано кошти. За час існування громадський ресторан вже профінансував 73 проекти.

В 2017 році за аналогічною моделлю ГО «Інша Освіта» в партнерстві з платформою «Тепле Місто» стартували кампанію з набору співзасновників Urban Space 500 в м. Київ. П’ятсот людей так само безповоротно внесли по 1000 доларів та очікують на відкриття ресторану в центрі Києва вже цієї осені.

Також до цієї осені триватиме процес дослідження для втілення ідеї Urban Space в Краматорську. Період дослідження триватиме до вересня, після чого буде прийнято рішення щодо старту кампанії з набору майбутніх соціальних інвесторів. Дослідження передбачає інтенсивну комунікацію з потенційними партнерами та інвесторами проекту, вибір місця майбутнього ресторану та управлінської компанії, яка буде відповідати за ресторанну складову.

Етап дослідження координує ГО «Інша Освіта» в партнерстві з платформою «Тепле Місто», яка передає досвід в рамках соціальної франшизи. Модель проекту передбачає залучення управлінської бізнес-кампанії, яка має підтверджений досвід в ресторанному бізнесі та забезпечуватиме фінансову успішність бізнесу.

Додаткові питання та коментарі можна отримати за наступними контактами:

ГО «Інша Освіта»
Ольга Дятел, координаторка проекту Urban Space в Краматорську
urbanspacekramatorsk@gmail.com
050 279 8688

Платформа «Тепле Місто»
Марта Гладка, координатор проекту Urban Space
urbanspaceprogram@gmail.com
095 005 7180