News

Проекти, підтримані Urban Space 100 у жовтні 2018 року

27.10.2018

27 жовтня відбулися чергові загальні збори співзасновників громадського ресторану Urban Space 100. Сума до розподілу за результатами третього кварталу діяльності ресторану — 298 865 грн. Фінансування отримали 6 проектів на загальну суму 156 600  грн. Решта суми — 142 265 грн, відповідно до рішення співзасновників Urban Space 100, переноситься на наступний ґрантовий сезон.

1) «Добрий табір»: школа вертепу від «Дрібноти» 

Сума ґранта — 11 100 грн.

«Добрий табір» — це школа вертепу і автентичних українських різдвяних традицій. Мета проекту — створити дитячий табір у місті під час зимових свят — для якісного дозвілля та пізнання традицій. Крім створення атмосфери, в якій дітям буде цікаво вивчати різдвяні звичаї, із залученням кращих педагогів, розробленням оригінального сценарію та костюмів, проект є соціально важливим: наколядовані кошти будуть спрямовані на благодійність, а сама ініціатива має мотивувати інших долучатися до схожих акцій. Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на виготовлення костюмів для дітей, роботу двох педагогів, транспорт для перевезення дітей між локаціями для колядування.

2) Відновлення дверей на площі Ринок, 6 (виходять на вул. Труша)

Сума ґранта — 20 220 грн.

Проект ставить за мету збереження історичної спадщини Івано-Франківська завдяки відновленню дверей у центрі міста. Крім фізичного збереження цього об’єкта, серед цілей проекту — дати успішний приклад дбайливого ставлення до історії міста, його архітектурних надбань; надихнути інших містян до реставрації дверей у будинках-пам’ятках, в яких вони живуть або працюють; привернути увагу франківців до елементів архітектури у місті. Ґрант від Urban Space 100 покриває частину витрат на відновлювальні роботи.

3) Благодійний проект «Savka-band збирає друзів»

Сума ґранта — 15 000 грн.

Проект реалізовується, щоб зібрати кошти для важкохворих дітей в Івано-Франківську. У його рамках передбачено проведення мистецьких заходів впродовж грудня 2018-го — травня 2019 року за участю родинного ансамблю Savka-band, також проведення під час цих концертів благодійних ярмарків. Проект націлений на залучення молодих колективів, талановитих дітей. Завдяки ґранту буде покрито витрати на оренду зали обласної філармонії.

4) Urban Space Radio: осінній сезон

Сума ґранта — 58 200 грн.

Проект передбачає підготовку оригінального програмного наповнення на період з 29 жовтня до 23 грудня 2018 року. Команда має на меті залучити слухачів Urban Space Radio до обговорення актуальних суспільних питань через формування корисного контенту (авторські програми, відомі ведучі) та регулярний відкритий діалог зі слухачами (програми виходитимуть у прямому ефірі з можливістю для слухачів телефонувати). Тематичні фокуси сезону: креативний бізнес, культура (Франківськ у 1990-х), психологія стосунків, музика (українська музика 1980-90х, а також сучасна європейська музика).  Залучені кошти будуть спрямовані на виготовлення програм, запис, монтаж і виготовлення аудіооформлення для сезону, технічну підтримку, маркетинг у соціальних мережах.

5) Казкотерапія від Лікаря Свято 

Сума ґранта — 22 080 грн.

Метою проекту є покращення психоемоційного стану хворих дітей, підлітків, їхніх родичів (опікунів), які перебувають у стаціонарних відділеннях лікувального закладу. Команда проекту прагне сприяти підвищенню рівня мотивації дітей до лікування, їхньому швидкому одужанню, навчанню волонтерів психотехнікам ефективної взаємодії та підтримки пацієнтів тощо. Urban Space 100 покриє витрати на адміністрування проекту та придбання  подарункових наборів для дітей у лікарнях.                                                                                                                                                     

6) Театралізований відео-проект Stanislaviv Magical Legends

Сума ґранта —  30 000 грн.

Проект передбачає створення художньо-документальних 20-хвилинних короткометражок про легенди старого Станіславова. Актори зможуть розкрити цікаві факти та міські легенди, історії різних міських локацій, цікаві як для франківців, так і гостей міста. Команда хоче створити якісний відеопродукт для телебачення та соцмереж із залученням професійних акторів та операторів. Завдяки ґранту від буде покрито витрати на оренду відеопаратури.

 

Включно з цими проектами Urban Space 100 за весь час існування підтримав вже 83 проекти. Ознайомитися з усіма проектами можна на сайті Urban Space 100 в розділі «Реалізовані проекти».

Наступні загальні збори відбудуться в кінці січня, а подавати заявку на ґранти можна з 15 грудня до 15 січня.

Із правилами подачі заявки на ґрант від Urban Space 100 можна ознайомитись за посиланням.